CHAROLAIS

Er zijn verschillende meningen over het ontstaan van het Charolais Ras. Er zijn verhalen over de oorsprong die zeggen dat het ras ontstaan is in Centraal Europa, Italië of Engeland …..
De historici zijn het er wel over eens dat de Charolais zich in Bourgondië heeft ontwikkeld en daar zo mooi “Bourgondisch” is geworden en dit oorspronkelijk in de regio rond Charolles – vandaar ook de naam Charolais – op de prairies van Brionnais aan de oevers van de Arconce in het Saône et Loire gebied.
Tijdens de Franse revolutie (1789) breidde het ras zich over de rest van Bourgondië uit. Vanaf de 19e eeuw werd de “witte os” het symbool voor een goede kwaliteit.
Charolais is al ver in de ontwikkeling wat betreft het fokken van genetisch hoornloze dieren, bovendien zijn de eerste “genoom” geselecteerde dieren reeds voor de fokkerij beschikbaar.
Er is een enorme hoeveelheid stieren beschikbaar voor de fokkerij. Er zijn in Frankrijk twee grote teststations. Het is te veel om alle stieren van deze stations hier op te nemen. Vanzelfsprekend zijn catalogussen van deze stations beschikbaar, even een mail sturen en ik zorg ervoor dat U een exemplaar ontvangt. U kunt uiteraard ook zelf de websites van deze stations bekijken.De adressen vindt U bij „nuttige links“.
Als u uw keuze heeft gemaakt, kunt u op drie manieren bestellen:

  1. Direct bij mij. Bellen of een mail sturen.
  2. Via U Inseminatie-club.
  3. Vult U het bestelformulier volledig in en stuur dit naar B.A.S.

Een nieuwe lijn met veel formaat.

Prima zonder hoorns.

Groei en bespiering aan de top.